fredag 30 oktober 2009

Fredag

Maten blev jätte god, lika god som provsmaken:)
Nu har vi varit på maxi ännu en gång och köpt ett kilo godis, det är ju nästan olagligt billigt med 19:- kg, vill dom att man ska ligga och hålla sig om magen hela Halloween?
Nu är det dags för en skäckis - Paranormal Activity och efter den ska man tydligen inte våga gå och lägga sig.. Niklas gillar inte skräckisar så han kommer garanterat inte gå och lägga sig utan att lampan i taket är tänd.

Receptet rakt upp & ner

1 schalottenlök eller en liten gul lök
1 Vitlöksklyfta
8-10 dl Vatten
1-2 Fondgelé med grönsakasmak
3dl Arborioris
4msk Olivolja
1dl Örter tex persilja, timjan, basilka eller oregano
1 Citron, rivet skal
200g Fetaost
Salt & peppar
4 Tomater
1 zucchini
Olivolja

Skala & hacka lök & vitlök. Koka upp vatten & fondgelé

Fräs lök, vitlök & ris i 1 msk olja. Tillsätt hälften av buljongen & koka riset på svag värme utan lock.
Rör om då & då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar allt eftersom den sugs upp.
Sammanlagda koktiden ca 20 min (riset ska vara mjukt på utsidan och ha en liten kärna på insidan).

Skär tomaterna i halvor och skivor av zucchinin. Pensla zucchinin med lite olja. Grilla grönsakerna. Krydda med salt & peppar

Mixa örterna & cintronskal i resten av oljan. Rör ner den i riset.
Smula ner fetaosten. Smaka av med salt och peppar.

Servera risotton med tomater, zucchinin & bröd.
Man kan även blanda i fisk, räkor eller kyckling

Jag dissade grillningen av tomater & zucchinin samt örterna och körde på tomater, gurka, paprika mm brevid istället.

Inga kommentarer: